20 aprilie, 2007

Spiritus Sanctus



Marcu, cap 16:
17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18 vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşa. "

Siti cu totii cum la Rusalii toti de acolo au fost botezati cu Duhul Sfant.
Va provoc la o discutie pe aceasta tema. Ce credeti? Mai exista botezul cu Duhul Sfant ca si pe vremea primilor crestini, minuni, vindecari?
Dar despre darurile Duhului Sfant ce credeti(vindecarii, vorbirea in limbi, talmacirea, deosebirea duhurilor, s.a.)?
Noi putem fi botezati cu Duhul Sfant ca si pe vremea primilor crestini si sa face ce scrie mai sus?
As vrea sa discutam cat mai multi si cu respect unii fata de ceilalti pentru ca e Cuvantul lui Dumnezeu si cred ca avem de invatat chiar si de aici.
Dati-va cu parerea:)

12 Comments:

onuk said...

mah...ii evident ca in zilele noastre nu mai is atatea minuni si miracole.Da asta pt ca oamenii is din ce in ce mai preocupati de bogatii si succes...si evita sa-i ceara lui Dumnezeu lucruri mari!Dumnezeu e un Dumnezeu mare si cred ca I-ar placea sa-I cerem lucruri mari...ce sa mai zic de credinta pe care o avem...si apoi mai ii faza ca in biserici nu se pre discuta despre botezul cu Duhul Sfant...

Anonim said...

;)).... :)) =)) =)), ma... ala care o facut articolul asta e cam tupeist baiatu:))

Team Blog '' Alexa Popovici'' Arad said...

V-as ruga ca discutia din acest articol sa fie una bazata pe versete, fara ele nu cred ca veti avea greutate in ceea ce veti spune...
Doritzi:D

Anonim said...

nobody says anything?..e prea...nu baptist..asai?

Anonim said...

am o intrebare..
de ce credeti voi ca teologii unor confesiuni spun ca nu mai exista botezul cu Duhul sfant..sau minunile sau profetii?

Blog Team "Alexa Popovici" Arad said...

cred ca toate comenturile care se pun fara suport biblic sa fie evidentiat cu : EU CRED !

Anonim said...

spune-ne tu.. Andrei.. de ce..:D

Anonim said...

ideea e k andrei crisan nu stie....de aia intreaba!!!!

Anonim said...

bine..uite..pai multi dinastia mari spun ca nu mia exista pentru ca asta a fost pentru inceput..ca sa atraga iudeii la crestinism..
si era nevoie de asta atunci..da nui mai mare nevoie acuma cand oamenii is mai inpietriti?..

Anonim said...

in zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna Duhul Sfant peste orice faptura: fii vostrii si ficele voastre vor profetii, tinerii vostrii vor avea viziunisi batranii vostrii vor visa visuri" Fapte2:17
is vremurile noastre zilele de pe urma..?Duhul sfant este trimis ca un ajutor...pentru cei ce vor sa "practice un crestinism de performanta"..

Aniela said...

Eu chiar cred ca putem fii botezati cu Duhul Sfant ca si pe vremea primilor crestini...si da exista darurile Duhului Sfant si in ziua de azi..altfel de ce ar fii scris Pavel 1 Corinteni 12 si 14??/doar ca sa se afle ca scrie ??nuuu...deloc....chiar el zice in 1 Corinteni 12:11:``dar toate aceste lucruri le face unul si acelasi Duh, care DA fiecaruia in parte CUM VOIESTE``!!vb ``a da `` e la prezent..nu??inseamna ca da si acuma...nu????daca ar fii la trecut ar fii scris``a dat``...dar nu.....
si ultima parte..``cum voieste``....aici e vorba doar de cine vrea si cat vrea....dar ..problema e...ca noi nu credem ca mai exista aceste daruri si in ziua de azi....datorita unor abureli din vechime...si prin faptu ca nu credem chestiile astea....ne privam de o viata faina pe care o putem trai...:)deoarece exista multe multe secrete in a trai viata avand darurile Duhului Sfant...si daca s`ar studia chestia asta cu atentie...ar fii altfel...:)n`ar mai fii atatea boli si atatea probleme in vietile oamenilor...dar nah...e vorba de studiat....nu de vorbit din auzite numai:):)

Anonim said...

Comentariul anterior a fost sters din cauza lipsei identitatii autorului