29 martie, 2007

Bucuria in bisericile noastre




Cine a inventat bucuria, veselia si râsul?
Dumnezeu, normal. Dacă în Biblie in Psalmul 2:4 ne este prezentat Domnul râzand, credeti ca EL nu ştie sa fie bucuros si să râda? Să nu uităm ca în ceruri va fi o bucurie de nedescris, asa ca "riscam sa facem stop cardiac daca nu ne obisnuim sa ne bucurăm de aici de pe pământ!!!"
(Daniel Cocar, Viaţă Pozitivă)

O roada a Duhului este bucuria Galateni 5:22, sincer eu nu prea am auzit predici despre bucurie desi acest subiect este de o importanta majora in viata crestinului autentic. Daca ar trebui sa luam ceva de la carismatici sigur ar trebui sa luam bucuria cu care se inchina in bisericile lor! Rutina, traditia, obiceiurile ne fura bucuria....un frate nu-l poate vedea pe alt frate deoarece s-a pus in locul lui de o viata, locul de langa calorifer, unde poti dormi linistit...in biserica ar trebui sa te simiti liber sa fii bucuros si vesel. David ne indeamna la bucurie in Psalmul 68:4 "Bucurati-va inaintea Lui" sunt in biblie atatea trimiteri care ne indeamna sa fim bucurosi Filipeni 3:1, Psalmul 4:7 etc.
Mai mult de atat, noi trebuie sa stim ca "BUCURIA DOMNULUI VA FI TARIA VOASTRA" Neemia 8:10

BUCURATI-VA, iarasi zic, BUCURATI-VA!!

"a smile is just like the sun
it tells the world that
everything is gonna be allright
have you lost your sun?
its okay
i`ll give you mine
so you will know that
things will turn out to be just fine"
Marius Muntean

14 Comments:

Anonim said...

Kidule, fiecare om se vede dupa masura de dragoste care o exprima pentru frate si nu numai atat, pentru cel nemantuit. Inainte existau oameni care sareau in sus de bucurie ca au reusit sa calatoreasca 20 de km/zi si sa propovaduiasca Evanghelia la doi oameni, azi oamenii ce motiv au sa se bucure?... cand foarte multi traiesc pentru locul de scaun pe care sed, cand lipsa de toleranta exprimata prin dragoste este zero......

Anonim said...

"Problema pe care o constituie creştinul de rând este că e numai un creştin de rând." ....

Anonim said...

;))

Muntean said...

icstreme stii cel mai mare motiv de care trebuie sa fim bucurosi este faptul ca suntem fii de Dumnezeu,acest lucru este cea mai mare minune care o face Dumnezeu pt toti cei care sunt gata sa o accepte!!

Anonim said...

hai sa va zic ceva: Omul este la fel ca si un arc (de vanatoare), arcul poate fi intins pana la o anumita limita dupa care cedeaza si se rupe. La fel este si cu omul, poti sa il obligi sa fie serios si sa nu se distreze, dar dupa un timp daca nu rade sau nu face ceva in legatura cu chestia asta, atunci omul asta o sa cedeze la fel ca si arcul. Fratilor nicaieri nu este interzis rasul, daca nu razi niciodata esti o leguma. Deci nu fiti legume, ci radeti cand trebuie sa radeti!

onuk said...

bah....ii asa de simplu sa fii happy!!!!!avem o tinerete si si pe asta s-o pierdem???nu-in fain de noi ca-L avem in inmia?ce-ti mai trebe ca sa zambesti?

Anonim said...

people..numai faptul ca esti in slb e asa o mare binecuvantare..normal ca sunt multe chestii care nu sunt ok si la noi in scoala,dar totusi ce avem ar trebui sa ne faca happy,macar cat suntem la scoala..nu apreciem destul ce avem,asta e o mare piedica in calea bucuriei noastre..si nah uneori ne comportam unii cu altii sa nu mai zic cum..dar na,in primul rand ca sa fi happy tre sa traiesti cu Domnul tau..doar la El gasesti fericirea adevrata si dc pretinzi ca Il ai,dar nu esti fericit e o problema la tine..

Anonim said...

o Doamne...ma uit aici pe blogg..si ce frumos se vrbeste..de astea sfinte:D...de ce nu putem fi asa si la sc...ce ne opreste..in loc sa facem alte chestii sa discutam chestii dinastea..sa vorbim asa..asta e problema tinerilor crestini...si nush care e cauza..mandria..frica..fatarnicia...
Doamne ajuta!!!amin?

onuk said...

AMIN!!!

Anonim said...

poi ma andrei...eu cred k ar trebui sa incepi tu...prin a face toate aceste lucruri!!!!!iar esti fatarnic!!!mai vb la scoala pa..si scuze k am fost asa dur cu andrei da asta ii adevarul!!!

zuxy said...

mah, anonymus, sincer sa fiu, nu cred ca andrei ii fataric, ci din contra, daca ar fi mai multi ca el in liceu, lucrurile ar sta mult mai bine!
pt mine el este un exeplu pozitiv!!!

si.....eu cred ca prima data ar trebui sa ne cercetam cu totii pe noi insine, si dupa aia sa incepem critica altora, si ff imp, nu pe blog, anonim, ci fata.n fata!

Anonim said...

da....ai dreptate...da pe blog ii mai fain...k vede toata lumea....

zuxy said...

deci tu veri sa iti bati joc de el, nu sa.l ajuti sa se schimbe.......altfel de ce ai vrea sa vada toata lumea?
daca tie nu.tie simpatic andrei, nu inseamna ca ii un ipocrit, crestin fals sau orice ai zis de el...

esteryuK said...

ma uitam la comenturile de aici...si ma tot uit cum pot trece tinerii"crestini" de la ceva consistent la ceva care sa produca razboi pe blog...nush daca de asta s'o facut blogu ca sa va certati si sa va acuzati pe net..aici vb la general..dc nu incercati sa stabiliti relatii intre voi pe blog???cred ca ar fi mult mai fain...just try;)